Deposito rekening

Deposito rekening

Een deposito rekening is een bijzonder soort spaarrekening. Het verschil is dat u normaal gesproken gewoon uw geld kunt opnemen van uw rekening, terwijl het geld dat op een deposito rekening staat ook echt vast staat voor langere tijd. In ruil hiervoor krijgt u een hoge rente. Er staat dus zeker iets tegenover als u kiest voor deposito sparen. Bovendien kunt u controleren of uw bank wel met oog voor mens en milieu belegt, zoals u dat graag ziet. U kiest zelf waar u voor gaat: de hoogste rente of de meest verantwoorde rente.

Geld bijstorten op uw deposito rekening

Zoals gezegd ontvangt u extra veel rente als u uw geld op een deposito rekening zet. U kunt uw geld niet zomaar opnemen, hooguit na eerst een boete te betalen aan de bank. Er zijn dus wel voorwaarden verbonden aan uw deposito rekening. Hoe meer er op uw deposito rekening staat, des te meer rente ontvangt u aan het einde van de looptijd. Dat is natuurlijk waar het u om gaat: de hoogste rente plus de zekerheid van ethisch belegd geld.

Periodiek rente ontvangen op uw deposito rekening

De deposito rente over het geld dat op uw deposito rekening staat, ontvangt u meestal aan het einde van de vooraf vastgestelde looptijd. U kunt echter in sommige gevallen ook kiezen voor periodieke uitkering van de rente, bijvoorbeeld per maand, kwartaal of per jaar. Als u deze rente op dezelfde deposito rekening laat storten, ontvangt u vervolgens rente op rente. Dat tikt lekker aan!

Ziet u het wel zitten om de hoogste rente te ontvangen en uw geld voor langere tijd vast te zetten? Open dan nu een deposito rekening! 

Vergelijk de diverse aanbieders en bepaal welke bank u kiest voor uw desosito rekening.