Deposito sparen

Deposito sparen

Als u uw spaargeld een tijdje niet nodig hebt en u wilt meer rente dan een gewone spaarrekening u biedt, dan is deposito sparen voor u ideaal. Uw spaargeld staat bij deposito sparen vast voor een bepaalde periode (de zogenaamde deposito termijn) op een deposito rekening. Hoe langer die periode, des te meer deposito rente krijgt u. Dit kan een maand zijn, maar ook meerdere jaren achter elkaar. Aan u de keuze welke termijn het beste bij u past.

Uw geld staat echt vast bij deposito sparen

Een belangrijke voorwaarde bij deposito sparen is dat u tussentijds niet uw spaargeld kunt opnemen. In sommige gevallen kan dit wel, maar dan moet u een boete betalen aan de bank. Voor de bank is deposito sparen namelijk een ideale manier om gegarandeerd te kunnen beschikken over uw spaargeld voor een bepaalde tijd. Daar betalen ze u dan ook een mooi bedrag aan rente voor. Vandaar dat zij in de overeenkomst vaak een boeteclausule opnemen.

Kunt u uw geld een tijdje missen? Kies voor deposito sparen!

Zodra u zeker weet dat u uw spaargeld voor een bepaalde periode kunt missen, kan deposito sparen voor u de ideale manier zijn om te sparen. Op deze site zetten we banken die deposito sparen aanbieden voor u op een rij, inclusief hun actuele deposito tarieven. Zo kunt u ze onderling vergelijken en bepalen welke vorm van deposito sparen geschikt is voor uw specifieke situatie. U weet bovendien zeker dat u voor een betrouwbare bank kiest, die transparant communiceert en uw geld belegt met oog voor mens en milieu. U kiest zelf waar u voor gaat: de hoogste rente of de meest verantwoorde rente.

Vergelijk de aanbieders van uw keuze en bepaal welke bank u kiest voor deposito sparen.