Bonusvrij bankieren. Het kan! Verbeter de wereld, begin bij uw bank.

Ethiek

‘De hoogste spaarrente, maar niet ten koste van alles!’

Wordt uw spaargeld gebruikt voor het uitkeren van bonussen, vervuilende mijnbouw,  of het omkappen van tropisch regenwoud? Als spaarder heeft u daar invloed op. Breng uw spaargeld onder bij een bank die ‘goed’ scoort op de ethiek.

Een bank met een goede ‘ethische  score‘, zoals de  ASN Bank investeren uw spaargeld met respect voor mens, dier en natuur.

Ethiek scores

Goed
Voldoende
Matig
Onvoldoende

Sparen en ethiek

Banken lenen uw spaargeld uit: aan particulieren, bedrijven, instellingen en overheden. De bedrijven die de bank financiert, ondernemen met uw spaargeld allerlei activiteiten.  Uit onderzoek blijkt dat sommige investeringen slecht zijn voor  natuur en milieu,  zoals mijnbouw en houtkap in ongerepte bosgebieden. Ook zijn er banken die investeren in ‘foute bedrijven’ die controversiële wapens maken terwijl juist andere banken uw spaargeld investeren in biologische landbouw, milieutechnologie en duurzame  energie.  Kortom de ene bank is de andere niet. D at geldt niet alleen op het gebied van ethiek maar ook op het gebied van sparen en de hoogte van de spaarrente.

Omdat HoogsteRente.nl graag ziet dat  banken ons spaargeld zo duurzaam mogelijk investeren, vergelijken wij -als enige vergelijkingssite in Nederland- de banken niet alleen op spaarrente maar ook op ethiek.  Benieuwd naar de werkwijze van uw bank?

Vergelijk hier de spaarproducten van diverse banken op basis van rente en ethiek