Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

ASN Bank komt goed uit Eerlijke Bankwijzer

Eerlijke Bankwijzer 26 januari 2010. 

ASN Bank komt goed uit Eerlijke Bankwijzer

ASN Bank komt goed uit Eerlijke Bankwijzer. De nieuwe update van de Eerlijke Bankwijzer is verschenen. Daaruit blijkt dat de twaalf grootste Nederlandse banken het afgelopen jaar hun sociale beleid en hun milieubeleid hebben aangescherpt. De ASN Bank is nog steeds een van de twee duurzaamste banken van ons land. Per thema krijgt elke bank een cijfer van 1 t/m 5. De ASN Bank scoort op alle onderdelen een 4 of 5.

Vorig jaar introduceerden Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, FNV Mondiaal de Eerlijke Bankwijzer. Later voegde de Dierenbescherming zich hierbij. Deze organisaties willen met de Eerlijke Bankwijzer maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Nederlandse banken bevorderen, met steun van de consument. Dat gebeurt door het beleid en de financieringspraktijk van banken met elkaar te vergelijken.

Rekeninghouders kunnen op de website www.eerlijkebankwijzer.nl zien hoe hun bank presteert op dit gebied en hun bank stimuleren een beter beleid te gaan voeren. Sinds de publicatie van de eerste resultaten zijn de resultaten van de Nederlandse banken verbeterd. Zij voerden een lange lijst met aanpassingen door, mede onder druk van de mailtjes van negenduizend van hun klanten.