Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Publieke druk te groot voor bankiers bonussen

Publieke druk te groot voor bankiers bonussen

Na de recente bonus commotie die ontstond rond de bonus van ING-topman Jan Hommen, zijn ABN Amro, Van Lanschot en Aegon  voorzichtiger geworden. Onder druk van de publieke opinie keren deze banken over 2010 geen bonussen uit.

Geen bonus voor top ABN Amro

De top van ABN Amro krijgt over 2010 geen bonussen uitgekeerd. Zowel bestuursvoorzitter Gerrit Zalm als andere leden van de raad van bestuur krijgen alleen hun basissalaris. De ABN Amro top ontvangt geen bonus omdat ABN Amro vorig jaar geen winst heeft gemaakt.

Bestuur Van Lanschot wacht even met bonussen

Het bestuur van Van Lanschot Bankiers wacht met uit uitkeren van de bonus over 2010 en wil het ingezette herstel van vorig jaar afwachten. Dat meldde de bank voor vermogende particulieren en familiebedrijven in haar gepubliceerde jaarverslag.

Ook top Aegon ziet ook af van bonussen

De top van Aegon ziet ook af van het uitkeren van bonussen over 2010. Dat maakte de bank en verzekeraard bekend bij het presenteren van de jaarcijfers over vorig jaar.  Als reden hiervoor wordt de kapitaalsteun van de Nederlandse overheid genoemd. In november 2008 ontving Aegon 3 miljard staatssteun om het hoofd boven water te houden tijdens de financiële crisis.

HoogsteRente.nl, 1 april 2011