Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

DSB kost ABN Amro 100 miljoen

DFT, 26 maart 2010.

DSB kost ABN Amro 100 miljoen

Het omvallen van DSB Bank heeft staatsbank ABN Amro 100 miljoen euro gekost. De ontvlechting van het bankenconsortium en de integratie met Fortis Nederland kostten nog eens 106 miljoen. Hierdoor heeft ABN Amro vorig jaar een nettoverlies geleden van 117 miljoen euro.

Zonder deze bijzondere posten zou ABN Amro een winst hebben geboekt van 114 miljoen euro in 2009, meldde de bank vrijdag. ABN Amro-topman Gerrit Zalm typeerde 2009 als ,,een jaar van uitdagingen”. Door de moeilijke omstandigheden stegen de voorzieningen voor slechte leningen tot recordhoogte. Die gingen omhoog met 396 miljoen naar 1,17 miljard euro.

De juridische separatie van ABN Amro uit het bankenconsortium is op 1 april 2010 een feit. ,,Dit zal het begin markeren van een nieuwe periode voor de bank waarin het beste van ABN Amro en Fortis Nederland wordt samengebracht”, aldus Zalm.

Vanaf de tweede helft van het jaar zal de integratie van ABN en Fortis verder vorm krijgen. ABN Amro komt op de gevels en Fortis Bank Nederland verdwijnt uit het straatbeeld. In totaal werken er 31.000 mensen, waarbij er twee keer zoveel ABN-ers dan Fortis-werknemers zijn.