Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Duurzaam beleggen steeds populairder!

Duurzaam beleggen steeds populairder!

 Hoogste rente.nl, 27 september 2010

Duurzaam beleggen wordt nog steeds populairder. Zowel beleggers als spaarders kiezen steeds vaker voor een spaarrekening of een belegging met een duurzaam element. Was men kort geleden nog bang dat dit soort producten minder rendement gaf, nu ziet men in dat dit niet noodzakelijkerwijs het geval is. Het rendement op duurzame beleggingen volgt de markt. Het vertrouwen in duurzame producten neemt nog steeds toe.

Beleggers hebben vertrouwen in duurzame beleggingen

De ING bank test met de Beleggers Barometer al sinds 2002 het ‘klimaat’ onder beleggers. In augustus van dit jaar is er een groei van vertrouwen in duurzame investeringen te zien.

Vorig jaar dacht 36% van de beleggers dat duurzaam beleggen minder rendement oplevert. Inmiddels is dit percentage gedaald naar 26%. Significant meer beleggers zijn van mening dat duurzaam beleggen minimaal hetzelfde rendement genereert. Bij de ING is er een toenemende belangstelling voor de beleggingsstrategie Duurzaam.

Significant meer beleggers (52%) zijn van mening dat duurzaam beleggen hetzelfde rendement genereert (was 42%). 15% is van mening dat het rendement hoger is. (Bron: ING)