Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Hoe uw spaargeld invloed heeft op een betere wereld

Hoe uw spaargeld invloed heeft op een betere wereld

Dit jaar hebben we veel enthousiaste reacties gehad over de manier waarop HoogsteRente.nl –als enige spaar vergelijkingssite in Nederland- de ‘ethiek’ score meeneemt in haar spaar vergelijkingsoverzichten.

Uit enkele reacties blijkt dat spaarders zich afvragen hoe hun spaargeld schade kan toebrengen aan mens en milieu? ‘Het geld staat immers gewoon op mijn spaarrekening’,  is de redenatie.

Uw spaarrente moet verdiend worden door de bank

Het klopt dat uw spaargeld, al dan niet tegen de hoogste spaarrente, op uw spaarrekening staat, maar de bank is met uw spaargeld wel degelijk aan het werk.  Zo zal de bank uw geld uitlenen en investeren in bedrijven. Uw spaarrente moet immers worden terugverdiend en het liefst tegen een zo hoog mogelijke rente.

Helaas zijn niet alle investeringen ethisch verantwoord. Uit onderzoek blijkt dat sommige banken uw spaargeld investeren in bedrijven die bijvoorbeeld betrokken zijn bij (controversiële) wapenhandel, het systematisch schenden van mensenrechten of ronduit slecht zijn voor het milieu en ons klimaat. Lees meer hierover op de eerlijkebankwijzer.nl.

Hoge en duurzame rente
De ene bank let dus beter op de gevolgen van hun investeringen voor mens en natuur dan de andere. Dat zelfde geldt ook voor de hoogte van de spaarrente die de banken geven. Banken die ‘goed’ scoren op ethiek (ASN Bank en Triodos Bank)  investeren uw spaageld verantwoord, zonder schade toe te brengen aan mens, natuur en milieu.

Ontdek of u voordeel kunt behalen met onze winst wizard Dat een duurzame rente en een hoge spaarrente prima samen gaan, ontdekken steeds meer spaarders. Ontdek het zelf met de Winst Wizard.  Binnen 1 minuut weet u meer.