Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

ING strooit met bonussen

ING strooit met bonussen

ING bonus topman Jan Hommen ING-topman Jan Hommen krijgt over 2010 een bonus die bijna net zo hoog is als zijn vaste salaris. Hommen verdiende vorig jaar 1,35 miljoen euro en daar komt een bonus bij van 1,25 miljoen.

Hij wordt daarmee beloond voor het goede jaar dat ING heeft gedraaid. Hommen en de andere leden van de raad van bestuur krijgen ook een loonsverhoging van twee procent.

Vorig jaar zag Hommen nog af van een bonus. Zijn vaste salaris werd toen wel fors verhoogd.

Boos

ING werd tijdens de kredietcrisis van 2008 met tien miljard euro van de overheid overeind gehouden. De helft daarvan is terugbetaald, over enkele weken lost het financiële concern nog twee miljard euro af. De resterende schuld van drie miljard wil ING uiterlijk mei volgend jaar aflossen.

De oppositie in de Tweede Kamer is boos over de bonus voor Hommen. Kamerlid Plasterk van de PvdA spreekt van idiote toestanden. Minister De Jager wil nog geen oordeel geven. Hij wil eerst weten of ING met de bonus de afspraken met de overheid schendt.

CFO
Financieel topman Patrick Flynn krijgt een bonus van 600.000 euro. Voor Koos Timmermans, verantwoordelijk voor het risicobeheer van de bank en verzekeraar, bedraagt de variabele beloning 690.000 euro. Beiden hebben een jaarsalaris van 750.000 euro.

Bij maximum
De bonussen over 2010 zitten dichtbij het maximum dat de bestuurders kunnen krijgen. De maximale bonus is 100 procent van het jaarsalaris. Hommen en Timmermans krijgen 92 procent, Flynn 80 procent.

‘2010 was goed jaar’
In het jaarverslag stond dat 2010 volgens de beloningscommissie een goed jaar was, waarin de financiële doelstellingen van het concern werden overtroffen. ”In het algemeen hebben de bestuursleden goed gepresteerd in hun respectievelijke verantwoordelijkheidsgebieden.”

‘Top ING verdient relatief weinig’
Het basissalaris van de bestuurders gaat in 2011 met 2 procent omhoog. Het jaarverslag sprak in dit verband van ”zorgen over de concurrentiekracht van het niveau van de beloning van de bestuurders”. Daarbij werd erop gewezen dat de top van ING ten opzichte van die bij andere grote ondernemingen relatief weinig verdient.

Bonusbeleid
Als gevolg van nieuwe Europese regelgeving wordt het bonusbeleid aangepast. Het deel dat meteen wordt uitgekeerd, gaat omlaag van 50 naar 40 procent. De resterende 60 procent komt pas in de loop van enkele jaren los. Deze aanscherping zal aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering worden voorgelegd.

Bron: NOS/ RTL nieuws, 17 maart 2011.