Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

ING Topbestuurder geeft toe: ‘we hebben gefaald’

21 januari 2010. “De vroegere financiële topman van ING, Cees Maas, heeft donderdag Toegegeven DAT Hij en zijn medebestuurders hebben gefaald in de periode voor de internationale kredietcrisis.

Maas zei ook Dat de grootste pervers Prikkel in het beloningsbeleid van Vooral veel Amerikaanse banken zat. Wie risico’s nam en goed scoorde, kreeg een hoge bonus. Wie risico’s nam En daarmee geld van de bank verloor, kon vertrekken, maar kreeg dan wel een enorme gouden handdruk mee. Topbestuurders kregen dus in beide Gevallen een dikke bonus, soms tot 100 miljoen dollar toe. ‘Dat leidt tot zeer pervers gedrag’, aldus Maas. “(Bron: ANP, 21 januari 2010)

Volgens Hoogste Rente Is er een wetmatigheid in de financiele wereld waar niemand omheen kan. Wie durft veel te Verliezen kan veel winnen. Dat is de samenhang between risico en rendement. Helaas gold dit niet voor de topbestuurders van ING. Meer populair gezegd prei het daar om hebzucht te gaan. Angst om te Verliezen was er niet daarmee verdween de emotie die moest leiden tot meer beheerst gedrag. Door de kredietcrisis Moeten we Vaststellen DAT veel topbestuurders werden gedreven door hebzucht waarbij men nauwelijks angst kenden moeten. Dit alles Dankzij de enorme bonussen!

Door de verlokkingen van hoge bonussen bankiers dreigen opnieuw te lopen Onverantwoorde risico’s. Dit heeft alles met ethiek te maken. Wat ons betreft zouden meer banken de kritiek van een grote groep Moeten spaarders aantrekken.