Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Rentepercentages tijdelijk niet up-to-date

De rentepercentages van onze website zijn tijdelijk  niet up-to-date. U vindt daarom een overzicht van de hoogste rentes van dit moment (27/03/2015) in onderstaand overzicht;

Top 3 hoogste rente – Sparen zonder voorwaarden

Bank Naam rekening Rente Rente
sinds
LeasePlan Bank Internetsparen 1.61% 01-07-14
KNAB Flexibel Sparen 1.55% 30-01-15
ICBC Spaarrekening 1.53% 01-03-15

Hoogste rente spaardeposito’s per looptijd

Looptijd Banken met de hoogste rente Rente
3 maanden KNAB 1.55%
6 maanden KNAB 1.65%
9 maanden KNAB, LeasePlan Bank 1.65%
1 jaar LeasePlan Bank 1.80%
18 maanden KNAB 1.70%
2 jaar LeasePlan Bank 2.00%
30 maanden Centraal Beheer 1.80%
3 jaar ICBC 2.13%
4 jaar ICBC 2.23%
5 jaar ICBC 2.33%
6 jaar Yapi Kredi Bank 2.20%
7 jaar Centraal Beheer, Yapi Kredi Bank 2.30%
8 jaar Yapi Kredi Bank 2.35%
9 jaar Yapi Kredi Bank 2.40%
10 jaar Centraal Beheer 2.60%
11 jaar Rabobank 1.80%
12 jaar Rabobank 2.00%
13 jaar Rabobank 2.10%
14 jaar Rabobank 2.30%
15 jaar Rabobank 2.50%
16 jaar Rabobank 2.50%
17 jaar Rabobank 2.55%
18 jaar Rabobank 2.55%
19 jaar Rabobank 2.60%
20 jaar Rabobank

Indien u boven de heffingsvrij-grens van 21.139 per persoon komt, dient u 1.2% belasting te betalen over uw spaargeld. In combinatie met de inflatie, gemiddeld 1% over 2014 (bron: CBS), teert u feitelijk in op uw spaargeld. Tenzij u meer dan 2.2% rente kunt behalen. Dit laatste is alleen mogelijk met een deposito van minimaal vanaf 4 jaar vast.

Alternatieven voor sparen

We noemen u hieronder een aantal alternatieven voor de zeer lage spaarrente;

  • Groen sparen
  • Hypotheekschuld aflossen of het verstrekken van een onderhandse lening aan bijvoorbeeld uw kind
  • Schulden in box 3 aflossen
  • Investeren in energiebesparende maatregelen voor je eigen woning, zoals zonnepanelen

Weet u andere (veilige) alternatieven?  Laat het ons weten op info @ hoogterente.nl.