Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

SNS en ASN Bank passen spaarbeleid ten gunste van spaarder aan.

Hoogste Rente.nl, 30 september 2010.

SNS en ASN Bank passen spaarbeleid ten gunste van spaarder aan.

 Zowel de ASN bank als de SNS bank kondigen aan dat zij hun aanbod van spaarrekeningen gaat vereenvoudigen en verbeteren.  Beide banken wijzigen hun aanbod en vereenvoudigen de voorwaarden, waardoor er voor spaarders meer transparantie en een eerlijke rente komt.

Dit is een doorbraak op het gebied van spaarproducten. Door veel banken worden spaarders vaak getrokken met hoge rentes, als het geld eenmaal binnen is wordt de rente langzaamaan verlaagd, vaak tot een niveau onder de marktwaarde. Dit wordt ook wel het ‘dakpannensysteem’ genoemd.

ASN Bank

Vanaf 2 oktober vervallen de beperkende voorwaarden van een groot gedeelte van de ASN spaarrekeningen en wordt de basisrente 2,3%. Begin 2011 worden de meeste rekeningen omgezet naar ASN Ideaal sparen. Verder zal de bank jaarlijks een bijdrage doen aan projecten voor eerlijke handel, voor duurzame energie, tegen kinderarbeid en tegen de wapenindustrie. Deze bijdrage wordt door de bank betaald en gaat niet ten koste van uw tegoeden. (Bron ASN Bank)

SNS Bank

De SNS Bank brengt het aantal spaarrekeningen terug. Enkele honderdduizenden spaarders krijgen een spaarrekening aangeboden met verbeterde voorwaarden. In veel gevallen betekent dit een hogere rente dan voorheen. De aanpassingen passen in het streven van de bank naar eenvoudiger producten en meer transparantie.

Henk Kroeze, directievoorzitter SNS Retail Bank: “SNS Bank gaat nog een stap verder in haar dienstverlening. We bieden klanten niet alleen een product aan met betere voorwaarden en in veel gevallen ook een hogere rente. We blijven spaarders ook in de toekomst suggesties doen hoe zij het maximale uit hun spaargeld halen.” (Bron SNS bank)