Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Succesvolle LeasePlan Bank last pauze in bij het aannemen van nieuwe klanten

LeasePlan Bank, 19 augustus 2010.

Succesvolle LeasePlan Bank last pauze in bij het aannemen van nieuwe klanten

LeasePlan Bank zal op korte termijn een pauze inlassen bij het aannemen van nieuwe klanten. Dit is het gevolg van een zeer succesvolle start die er toe heeft geleid dat de interne doelstelling voor spaargelden voor 2010 bijna is bereikt. Sinds de lancering in februari 2010 brachten spaarders ruim EUR 1 miljard onder bij LeasePlan Bank. De huidige klanten kunnen blijven sparen en inleggen. De verwachting is dat de pauze voor nieuwe klanten volgende week ingaat, waarbij er nog ruimte is voor 1.000 nieuwe klanten.

Vooruitlopend op de aankondiging van de halfjaarcijfers op 30 augustus aanstaande, maakte LeasePlan Corporation vandaag ook de nettowinst bekend over het eerste half jaar van 2010. De nettowinst steeg met 50% van EUR 61 miljoen naar EUR 90 miljoen in de eerste zes maanden van 2010. Het volledige halfjaarrapport publiceert LeasePlan op 30 augustus aanstaande.

LeasePlan Corporation startte in februari van dit jaar de nieuwe internetspaarbank LeasePlan Bank. De internetspaarrekening van LeasePlan Bank is een voor de Nederlandse markt vernieuwend product. LeasePlan Bank biedt op haar spaarrekening een rente die automatisch de marktrente volgt, verhoogd met een opslag. Een ander belangrijk kenmerk van de internetspaarrekening is dat de rente maandelijks wordt bijgeschreven. In de afgelopen periode vonden meer dan 50.000 klanten hun weg naar de spaarbank. De klanttevredenheid is volgens een recent TNS-NIPO onderzoek hoog en de heldere en transparante rentepropositie spreekt spaarders aan.

LeasePlan Corporation is van start gegaan met de internetspaarbank om zo haar financieringsbasis verder te verbreden. Eerder gaf LeasePlan aan op de middellange termijn tussen de 10% en 20% van de totale financieringsbehoefte met spaargeld te willen financieren.

In een toelichting zegt Guus Stoelinga, CFO van LeasePlan Corporation: “We zijn zeer verheugd dat sinds de opening van de spaarbank particuliere spaarders en bedrijven LeasePlan Bank weten te vinden. Ons concept van eerlijk en transparant sparen blijkt klanten aan te spreken. Door de overweldigende toestroom van spaargelden zullen we op korte termijn onze doelstelling voor dit jaar bereiken. Aangezien wij streven naar evenwichtige financiering van de balans, zullen wij daarom binnenkort tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen. Voor onze bestaande klanten verandert er niets. Zij kunnen dan ook gewoon bij ons blijven sparen en inleggen.”

LeasePlan Corporation gaf vandaag ook inzicht in de financiële resultaten van het gehele bedrijf LeasePlan over de eerste zes maanden van 2010. De nettowinst steeg met 50% van EUR 61 miljoen naar
EUR 90 miljoen.