Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Week van het geld

 Hoogsterente.nl , 10 september 2010

Week van het geld

Aankomende week is het de Week van het geld. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken, SchoolTV en het Nibud in het kader van financiële educatie voor kinderen in het basisonderwijs. De Week van het geld, van 13 t/m 19 september, heeft als doel kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. 

Activiteiten

Tijdens de Week van het geld worden er door partners van het platform Wijzer in geldzaken verschillende activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn gastlessen op basisscholen, gratis spaarblikken voor kinderen, een speciaal programma in het Geldmuseum en een week lang aandacht voor omgaan met geld in de programma’s van SchoolTV.

Opening door Prinses Máxima

Prinses Máxima opent op 13 september om 11.00 uur de Week van het geld. Zij zal dit doen bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam.

Ongeveer 200 kinderen van de naastgelegen basisschool ASVO aan het Frederiksplein zijn hierbij aanwezig en brengen na de opening een bezoek aan de tentoonstelling ‘Geld en je leven!’ bij de Nederlandsche Bank.   

Gratis spaarblikjes in het weekend

Op zaterdag 18 september worden er op verschillende plaatsen in Nederland leuke spaarblikjes uitgedeeld door het NVB promoteam. 

www.weekvanhetgeld.nl 

Deze website biedt kinderen, ouders en docenten een overzicht van alle activiteiten die in deze week plaatsvinden. Er wordt verslag gedaan van de activiteiten, compleet met foto’s en feiten. Ook zijn er gadgets te vinden zoals kleurplaten, stripverhalen, de Week van het geld-krant, prijsvragen, links naar spelletjes en meer.

(bron: Wijzer in Geldzaken)