Crisis? Nu instappen? Vastzetten? Bepaal zelf het juiste perspectief.

Winst Rabobank daalt, bonussen stijgen met 80%

RTL.nl, 16 april 2010.

Winst Rabobank daalt, bonussen stijgen met 80%

Rabobank Groep heeft haar bestuursleden over 2009 fors hogere bonussen betaald, terwijl de winst daalde.
1,8 miljoen
De top van de Rabobank (zes bestuursleden) verdeelden 1,8 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag van de coöperatieve bank. In 2008 was de bonuspot nog slechts 1 miljoen euro.

Winst daalt 17%
De winst van Rabobank ontwikkelde zich helaas minder goed. Werd in 2008 nog dik 2,7 miljard euro verdiend, vorig jaar bleef de teller steken op nog geen 2,3 miljard. De winst daalde dus, met 17%.

‘Mens liepen weg om lage bonussen’
De stijging van de bonussen is opmerkelijk. Het afgelopen jaar doken regelmatig verhalen op dat Rabobank bankiers zag weglopen vanwege de lage bonussen die de bank zou betalen. Het zou dan met name gaan om mensen in New York en Azië.

Niet uitgesplitst
Rabobank verstrekt over de bonussen van mensen onder de raad van bestuur geen gegevens. De inkomsten van de bestuursleden zelf worden verder ook niet niet uitgesplitst. Door de hogere bonussen verdiende het bestuur in haar geheel in 2009 10% meer dan in 2008: namelijk 9,9 miljoen euro.  <einde bericht>

Noot redactie HoogsteRente.nl:  Op de dag dat dit nieuws naar buitenkomt, verlaagt Rabobank  de spaarrente van Internet Loyaal sparen van 2.3% naar 2.2%. 

Vergelijk hier de spaarproducten van diverse banken op basis van rente en ethiek