betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Verschillen bonusbeleid groot, 49% vindt exorbitante bonus onacceptabel

HoogsteRente.nl, 2 juli 2010.

Verschillen bonusbeleid groot, 49% vindt exorbitante bonus onacceptabel

De Eerlijke Bankwijzer houdt vanaf 1 juli het bonusbeleid van banken tegen het licht. De bonuscultuur in de bankwereld, gekenmerkt door korte termijn winstbejag en excessieve hoogtes, wordt beschouwd als één van de belangrijkste oorzaken van de huidige financiele crisis.

De verschillen tussen de banken blijken groot te zijn. Helaas betaald een aantal banken nog steeds hoge bonussen uit. De ASN Bank en de Triodos Bank scoren met hun bonusbeleid als enige banken voldoende tot goed. De overige banken scoren onvoldoende tot matig.

49% niet bereid te betalen voor exorbitante bonus bankier

Voor 49% van de 1000 ondervraagde respondenten zou een exorbitante bonus zelfs reden zijn om van bank te wisselen. In plaats daarvan verwacht men een banksector die zich dienstbaar opstelt en maatschappelijke thema’s serieus neemt. Exorbitante bonussen voor bankiers horen daarin niet thuis, volgens onderzoek van HoogsteRente.nl

Bonusbeleid meegenomen in ethiek score

Om de spaarders in staat te stellen verder te kijken dan de hoogste rente, is het bonusbeleid nu ook onderdeel geworden van de ethiek score . Op de bankwijzer van deze website ziet u hoe uw bank scoort op o.a. het bonusbeleid en de andere 9 maatschappelijke thema’s.