betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Groen sparen ook goed voor uw beurs!

HoogsteRente.nl, 28 september 2010.

Groen sparen ook goed voor uw beurs!

Ook in geldzaken dringt de duurzaamheid steeds dieper door.  Zowel beleggers als spaarders kiezen steeds vaker voor een spaarrekening of een belegging met een duurzaam element. Was men kort geleden nog bang dat dit soort producten minder rendement gaven, nu raakt men er steeds meer van overtuigd dat dit niet noodzakelijkerwijs het geval is.

Spaarrente groen sparen

Groen sparen met oog voor mens en natuurDe spaarrentes op duurzame spaarrekeningen liggen vrijwel gelijk of zelfs hoger dan die van ‘gewone’ spaarrekeningen. Zeker in vergelijking met de grootbanken bieden de groen spaarrekeningen een uitstekende  rente! Neem nu de Jeugd spaarrekening van de ASN Bank als voorbeeld. Deze jeugd spaarrekening staat nog steeds aan de leiding met de hoogste rente (3,25%*).  Behalve een hoge  rente voor uw (klein)kind, draagt u met deze wereld bij aan een  betere wereld en aan de beurs van uw (klein) kind!
*Rente per 18 augustus 2010, wijzigingen voorbehouden.  Voor elke nieuwe rekening ASN Jeugdsparen maakt ASN Bank 10 euro over aan Cordaid. Daarnaast ontvangt Cordaid elk jaar een percentage van de totale inleg op deze jeugdspaarrekening, uit de eigen middelen van de ASN Bank. Cordaid investeert dit geld in kinderprojecten in Kameroen, India, de Filippijnen en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Kenmerk groen sparen

Het belangrijkste kenmerk van groen sparen is dat uw spaargeld enkel in bedrijven wordt geïnvesteerd die rekening houden met mens, natuur en milieu. Net zoals bij een normale spaarrekening mag u bij groen sparen zelf bepalen hoeveel en wanneer u spaart. Afhankelijk van de spaarrekening die u kiest, is uw geld over het algemeen ook direct, zonder kosten, opneembaar.  Onder bepaalde voorwaarden geniet u met  groen sparen ook nog eens belasting voordeel.

Niet voor niets wint duurzaam sparen aan populariteit!  Het is niet alleen goed voor uw beurs maar ook een betere wereld!   Het mooie is dat duurzame banken of ook wel  ethische banken genoemd het zelf ook erg goed doen.  Neem nu de ASN Bank die onlangs haar 500.000 ste klant verwelkomde!

Vergelijk hier alle groen spaarrekeningen en gewone spaarrekeningen.