betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Hoogste deposito rente bij kleine banken

Kleine banken vergoeden hoogste deposito rente

ABN Amro en Rabobank zijn de twee overgebleven grootbanken die nog niet meegaan in de stunttarieven die met name de kleine banken bieden voor kortlopende termijndeposito’s.

Banken moeten meer geld in  kas hebben om te voldoen aan de nieuwe Bazel richtlijnen.  ABN AMRO en in mindere mate SNS Real en ING mogen vanwege de ontvangen staatssteun niet voorop lopen met hun spaarrentes. Dit in tegenstelling tot de kleine banken die momenteel de lijsten aanvoeren met de hoogste deposito rentes.

Hoogste deposito rente bij kleine banken

Uit ons deposito vergelijkingsoverzicht blijkt dat de kleine banken de hoogste deposito rente bieden voor uw spaargeld. LeasePlan Bank gaat aan kop met maar liefst 3,95% voor 1 jaar vast. Kiest u voor 2 jaar vast dan biedt  Ohra met 3,4% de hoogste deposito rente.  Kunt u uw geld langer (5 jaar) missen dan biedt  NIBC-Direct met 4,2% de hoogste rente.

Grootbanken houden vast aan (lage) deposito rentes.

Grootbanken houden momenteel nog vast aan hun lagere deposito rentes. Volgens een woordvoerder van de Rabobank, zijn klanten ‘niet uit op een hogere rente op korte termijn’ en is de uitstroom van geld laag.  Om deze reden verhoogt de Rabobank haar deposito rentes niet.  De Rabobank en de ABN Amro behoren daarmee tot de weinige
banken die haar deposito’s niet hebben verhoogd.
ABN Amro financieel bestuurder Jan van Rutte, zei onlangs in een toelichting op de derde kwartaalcijfers, ‘huiverig’  te zijn voor de spaarrente ontwikkeling. Deze krijgt volgens Van Rutte steeds meer het karakter van een spaaroorlog,  zoals tijdens het hoogtepunt van de financiele crisis in 2008, toen de spaarrente naar 5% ging. ABN Amro mag vanwege de staatssteun niet voorop lopen in de tarieven. Maar er moet ook niet te veel spaargeld weglekken. ‘Daar waar het nodig is, zullen we meegaan’, aldus Van Rutte.
Momenteel verstrekt ABN Amro voor een 1 jaars deposito 1,8% rente  en de Rabobank een schamele 1,7%.  De duurzame ASN Bank is ruimhartiger en vergoed 2,6%.

Klik voor meer informatie over;


VERGELIJK  ALLE DEPOSITO SPAARRENTES

Bron: HoogsteRente.nl  (geactualiseerd 28  januari 2012).