betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Vakantiegeld ontvangen? Welke bank biedt de hoogste rente?

Vakantiegeld ontvangen? Welke bank biedt de hoogste rente?

In de maand mei krijgen de meeste werknemers hun vakantiegeld uitgekeerd. In totaliteit gaat het om ruim 20 miljard euro. Uit onderzoek van ING en MoneYou blijkt dat sparen nog steeds een populair bestedingsdoel is. De banken weten dat en lokken de spaarders met allerlei acties. Maar is deze spaarrente voldoende? Welke bank biedt nu de hoogste rente voor uw vakantiegeld?

Spaarders vinden spaarrente veel te laag

Uit onderzoek van de Friesland bank blijkt dat spaarders hun huidige spaarrente veel te laag vinden. Opmerkelijk is tegelijkertijd dat drie van de tien spaarders niet weten welke spaarrente men ontvangt. Met z’n allen lopen we hierdoor ruim 4 miljard euro aan rente mis. Dit komt neer op gemiddeld 600 euro per huishouden.

Met de stijgende inflatie (meer dan 2% afgelopen maand),  is een hoge spaarrente belangrijk. Anders wordt het wel heel moeilijk om de inflatie en fiscus de baas te blijven  en kan sparen u zelfs kosten!

Banken strijden om uw vakantiegeld

Banken doen met acties en hoge rentes hun best om zoveel mogelijk vakantiegeld binnen te halen. Toch scoren de grootbanken, met ING aan top, nog steeds dikke onvoldoendes als het gaat om de hoogte van  hun spaarrente. Kleinere banken doen het beduidend beter!

Voor HoogsteRente.nl reden genoeg om de hoogste spaarrentes (zonder beperkende voorwaarden) voor u op een rijtje te zetten. U wilt immers wat over houden aan uw vakantiegeld.

Hoogste spaarrentes, (top 5)

Hieronder treft u een overzicht van de hoogste spaarrentes van dit moment (26-05-2011). Tevens geven wij u een overzicht van het grafisch renteverloop, zodat u zelf kunt beoordelen hoe stabiel deze spaarrentes zijn.

  1. Bank of Scotland, Internet Spaarrekening 2,75%  (let op afwijkend depositogarantiestelsel)
  2. Centraal Beheer, Rente Plus rekening 2,65%
  3. WestlandUtrecht, SpaarOnline 2,6%
  4. MoneYou, Spaarrekening 2,6%
  5. NIBC direct, Internetspaarrekening 2,5%

Vindt u het belangrijk dat uw spaargeld ethisch verantwoord , met  respect voor mens, dier en natuur, wordt geïnvesteerd, dan biedt de ASN Bank met  Ideaal Sparen (2,4%) de hoogste spaarrente.

Spaarrente grootbanken stelt teleur

Om het vergelijken van spaarrekeningen wat makkelijker te maken hebben we de hoogste spaarrentes van de grootbanken op een rijtje gezet.  De spaarrentes blijken nog steeds bedroevend laag.  Dankzij deze lage spaarrentes zijn het de grootbanken, die naast de fiscus,  het meest profiteren van uw vakantiegeld.

Uit de top 5 blijkt dat u het meeste spaart bij de kleinere banken. Tot 100.000 euro is uw inleg veilig met het deposito garantiestelsel. De Bank of Scotland valt onder een afwijkend garantiestelsel.

Hoogste rente grootbanken

  • Rabobank, Internet Sparen (basis) 2,0%
  • ING, Internet Spaarrekening 1,5%
  • Aegon bank, Renterekening 1,0%

De hoogste spaarrente wordt momenteel geboden door LeasePlan Bank met 3,02% rente. Omdat LeasePlan Bank al geruime tijd een klantenstop heeft, wordt deze bank niet meegenomen.

Grafisch renteverloop top 5  hoogste spaarrentes (zonder voorwaarden)

Hieronder treft u het grafisch renteverloop van de top 5 en de meest duurzame (hoogste rente), die van de ASN Bank.


http://www.hoogsterente.nl/uitgelicht/lage-spaarrente-kost-spaarder-geld/