betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

HoogsteRente: over spaarloon

Over spaarloon

Via uw werkgever kunt u een deel  van uw brutosalaris niet laten uitkeren, maar in een spaarpotje stoppen, het zogenoemde spaarloon. Hierover betaald u geen inkomstenbelasting, vermogensbelasting en sociale premies. De uitkering van het spaarloon is ook belastingvrij, mits het 4 jaar vast blijft staan. Het fiscale voordeel kan oplopen tot 57%. U mag echter maximaal 613,- euro per jaar sparen en het bedrag wordt niet gecorrigeerd voor inflatie.

Vrijkomen spaarloon per 15 september

Ruim 2 miljoen werknemers nemen deel aan deze spaarloonregeling. Per 15 september  is het mogelijk om het spaarloon belastingvrij op te nemen. Dit is een politieke maatregel om de economie te stimuleren, men hoopt dat spaarders een flink deel van het gespaarde bedrag zullen besteden. Het is overigens niet verplicht om het geld op te nemen.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Aangezien u maar een maximaal bedrag per jaar hebt mogen sparen zal het totaal niet groter zijn dan  2542,-  euro (4x de maximale inleg van 613,- euro).  U kunt dit bedrag opnemen en direct uitgeven, of  het geld verhuizen naar een andere spaarrekening.

Wanneer u het geld opneemt moet u er echter rekening mee houden dat het bedrag meetelt voor uw belastbaar vermogen. In box 3 geldt een heffing van 1,2 %,  u profiteert in het geval van een verhuizing naar een andere spaarrekening alleen als u het spaargeld tegen een hogere rente kunt wegzetten. Het verschil met de rente die nu over het spaarloon wordt vergoed, moet dus minimaal 1,2% bedragen.

Wel of niet duurzaam sparen

Kiest u voor de hoogste rente? De Internet Spaarrekening van de Bank of Scotland biedt u  een rente van 2,4%. Opent u voor 30 september een Internet Spaarrekening, dan krijgt u 30,- euro van de Bank of Scotland cadeau. Dat is snel verdiend! U kunt maximaal 1 rekening per persoon openen (vanaf 18 jaar). Let op, de Bank of Scotland valt niet onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel, maar onder het Engelse Depositogarantiestelsel.  Uw inleg is tot slechts maximaal 50.000 euro gegarandeerd.

De ASN bank is een bank die bijdraagt aan de bevordering van een duurzame samenleving en een goede ethiekscore heeft op HoogsteRente.nl. Met ASN Méérsparen ontvangt u 2,3% rente als u tenminste 10.000,-  euro spaart.

Vergelijk hier alle spaarrekeningen op hoogste rente en ethiek of kijk voor meer informatie op de bankwijzer van onze website.