betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Jeugdsparen

Jeugdsparen

HoogsteRente.nl zette deze maand alle jeugdsparen rekeningen op een rijte.

Vanwege het rente-op-rente effect en het feit dat veelal tot de 18e verjaardag van het (klein)kind wordt gespaard, is het belangrijk verder te kijken dan de ‘gratis’ knuffel. Om het voor u gemakkelijk te maken, hebben we het totale Nederlandse aanbod van jeugdspaarrekeningen voor u onderzocht.

Bij grootbanken slecht af

De grootbanken geven al jaren een relatief lage rente bij jeugdsparen.  Met de Rabobank  Regenboog rekening (1,9%) bent u voor uw (klein) kind, in vergelijking tot andere grootbanken (ING, SNS en ABN AMRO) het slechtste af.  De duurzame ASN -en Triodos Bank bieden de hoogste rente voor jeugdsparen. We hebben hierbij het totale Nederlnadse aanbod van jeugdspaarrekeningen in de vergelijking betrokken.

ASN Bank hoogste rente en beste keus

De ASN Bank (ASN Jeugdsparen) en Triodos Bank (Kinder Toekomstplan) bieden met 3% de hoogste rente voor jeugdsparen. Vanwege het rente-op-rente effect kan een procentje meer rente uw (klein)kind vele  honderen euro’s extra opleveren!  De spaarrente van deze duurzame banken ligt 40% tot zelfs 60% hoger dan de grootbanken!  Vanzelfsprekend scoren beide banken (ASN- en Triodos bank) ‘ goed’  op onze ethiek score ‘.

ASN Bank is voor ons beste keus. Niet alleen vanwege de hoogste rente  maar ook omdat de ASN klanten het meest tevreden zijn over hun bank.  Dat blijkt uit de bankenmonitor van de Geldgids, uitgegeven door de Consumentenbond. Verder vinden wij het sympathiek dat de ASN Bank uit eigen middelen een percentage van de totale inleg op de  ASN Jeugdsparenrekening aan kinderprojecten schenkt.

Jeugdsparen renteverloop

In onderstaand overzicht geven we het renteverloop weer van jeugdspaarrekeningen. Ter bevordering van het overzicht beperken we ons tot de duurzame banken (winnaars hoogste rente jeugdsparen) en belangrijkste grootbanken (ING, SNS, ABN AMRO en Rabobank).

Voor een actueel overzicht spaarrentes jeugdsparen, klik u  hier.

hoogste rentes jeugdsparen in een grafisch overzicht afgebeeld.