betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Recente ontwikkelingen op de spaarmarkt

HoogsteRente.nl 19 augustus 2010.

Recente ontwikkelingen op de spaarmarkt

Sinds kort is er weer een nieuwe spaarbank actief op de Nederlandse markt, de Bank of Scotland. Ook zie je steeds nieuwe spaarproducten verschijnen of soms blijkt het alleen om een nieuwe naam te gaan. Banken fuseren of gaan een samenwerking aan met andere bedrijven. Er is weer redelijk wat beweging op de Nederlandse spaarmarkt. We zetten wat  recente ontwikkelingen voor u op een rij:

Nieuwkomers op de Nederlandse spaarmarkt

Bank of Scotland

Sinds juni dit jaar is de Bank of Scotland actief op de Nederlandse spaarmarkt.  De Bank of Scotland is opgericht in 1695 en  al 10 jaar actief in Nederland als hypotheekverstrekker, sinds 2009 actief als internetspaarbank in Duitsland en sinds kort is de Bank of  Scotland ook  actief als internetspaarbank op de Nederlandse spaarmarkt.  De Britse bank is onderdeel van de Lloyds Banking Group. Zij bieden op dit moment een aantrekkelijke spaarrente en een bonus van 30 euro als u voor 30 september een internet spaarrekening opent. 

De Bank of Scotland stelt op haar website dat het openen van de internet spaarrekening binnen 5 minuten, volledig online, geregeld kan worden.  De Bank of Scotland valt overigens niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, maar onder het Britse. Dit betekent dat uw spaargeld tot 50.000 Britse pond verzekerd is met een minimum van 50.000 euro.

LeasePlan Bank

In februari 2009 werd door Nederlands grootste autoleasebedrijf de spaarbank LeasePlan Bank gelanceerd. Zij bieden een internetspaarrekening waar de (internet sparen) rente is gebaseerd op het Euribor-tarief,  tarief waartegen banken elkaar geld lenen, verhoogd met een vaste opslag. Een gedeelte van de rente is dus variabel.  Deposito sparen is bij deze bank ook mogelijk.  Vanwege het succes van deze rekeningen heeft de LeasePlan Bank onlangs een klanten stop afgekondigd.  De LeasePlan Bank valt overigens geheel onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.  

 

Recente bankenfusie

Organisaties veranderen, dus ook banken. Door het samenvoegen van afdelingen, producten of het fuseren van banken ontstaan er nieuwe bankorganisaties. Om duidelijkheid te scheppen veranderen producten soms van naam.

Fusie Fortis Bank en ABN AMRO

Per 1 juli 2010 zijn de ABN AMRO en Fortis Bank gefuseerd. Door de juridische fusie van beide banken vallen de producten van deze banken nu onder  hetzelfde depositogarantiestelsel. Geleidelijk zullen de Fortis producten omgezet worden in ABN AMRO producten.  

Bovenstaande lijst is niet volledig, maar geeft een aardig overzicht van nieuwe spelers en nieuwe namen op de spaarmarkt.