betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Rente lange termijn deposito sparen stabiel

Hoogsterente.nl, 29 maart 2010

Rente lange termijn deposito sparen stabiel

De rente bij deposito sparen met een vaste looptijd (deposito’s) van vijf jaar of langer is het afgelopen jaar nauwelijks gedaald. Bij deposito’s met een kortere looptijd daalde de rente wel. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.nl.

De rente op een 5-jarig spaardeposito daalde het afgelopen jaar gemiddeld met 0,8%, terwijl de rente op een 1-jarig deposito gemiddeld met 2,5% is gedaald.

Fortis Bank en Credit Europe Bank verlaagden de rente op een 1-jarig deposito het sterkst. Bij Fortis Bank ging het om een daling van 3,15%, bij Credit Europe Bank zelfs om 3,4%.  De 5 jarige spaardeposito van Fortis Bank daalde met 0,1% het minst.

Rente deposito sparen

De rente op langlopende spaardeposito’s daalt minder omdat de zogenaamde kapitaalmarktrente ook minder hard daalt dan de geldmarktrente, die als benchmark geldt voor kortlopende spaarrekeningen.

Hoogste rente deposito sparen

Deposito sparen bij LeasePlan Bank levert momenteel de hoogste rente op. LeasePlan Bank geeft naast de spaardeposito ook de hoogste rente op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. De rente varieert van 3% (1 jaar vast) tot 4% (5 jaar vast).