betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Spaarloon vrij te besteden!

Hoogsterente. nl,  16 september 2010

Spaarloon vrij te besteden!

Gisteren, woensdag 15 september 2010, is het spaarloon van bijna 2 miljoen Nederlanders vrijgegeven. Het spaarloon wat in de afgelopen vier jaar is opgebouwd kan nu boetevrij van de rekening gehaald worden, zodoende komt 4,3 miljard euro, een paar duizend euro per spaarder, vrij om te besteden.

Uitgeven

Geld moet rollen! Met dit als uitgangspunt drong de Tweede kamer en Vakbonden er eerder dit jaar bij de minister van financiën op aan om het spaarloon van werknemers vrij te geven. De hoop is nu dat een groot gedeelte wordt uitgegeven aan consumptiegoederen. De extra uitgaven zullen dan via winkels en horeca de economie een injectie geven. Demissionaire minister van Financiën de Jager hoopt dat 15 % van het geld op deze manier zal worden uitgegeven. Het grootste gedeelte van het geld zal uiteindelijk gebruikt worden om verder te sparen.

Uit gegevens van het Centraal Bureau van de Statistiek blijkt dat het effect op de economie beperkt zal zijn. Het spaarloon is al twee maal eerder vrij gegeven, destijds had dit een verwaarloosbaar effect op de economie.

Sparen

Verwacht wordt dat het grootste gedeelte van de spaarders het geld gewoon op de spaarloonrekening zal laten staan. Verder zal een deel het geld op een andere spaarrekening zetten, waar de hoogste spaarrekening rente wordt geboden.

Het vrijvallen van het spaargeld geeft spaarders de gelegenheid om op zoek te gaan naar een spaarrekening die beter bij hen past. Een bank die wellicht ethisch en groen belegt, waar het geld vrij opneembaar is of juist voor langere tijd vast kan staan of simpel de hoogste rente biedt.

Wilt u meer weten over het opnemen van spaarloon? Lees hier de  meest gestelde vragen over spaarloon.