betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Sparen LeasePlan Bank

HoogsteRente.nl,  april 2010.

LeasePlan Bank

De afgelopen weken hebben we veel vragen ontvangen over LeasePlan Bank, waarvoor dank!  De belangrijkste vragen en antwoorden zetten wij graag voor u op een rijtje.  

  

Is mijn spaargeld veilig bij LeasePlan Bank?

LeasePlan heeft sinds 1993 een bankvergunning en staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Op de ingelegde spaargelden is de depositogarantiestelsel van toepassing. U kunt er dus op vertrouwen dat uw spaargeld tot 100.000 EUR  veilig is bij LeasePlan Bank. 

 

Wat gebeurt er met mijn spaargeld?

De aangetrokken middelen dienen ter financiering van de autolease contracten, met looptijden van drie tot vijf jaar. Bij een balanstotaal van circa EUR 17 miljard betekent dit dat LeasePlan Bank een jaarlijkse financieringsbehoefte heeft van circa EUR 3,5 miljard. Deze financieringsbehoefte zal in de toekomst voor een deel worden ingevuld met spaargelden om zodoende  haar financieringsbasis te verbreden.

Voor een groot deel van haar financiering doet LeasePlan Bank zelfstandig beroep op de internationale geld- en kapitaalmarkten. Daarnaast is LeasePlan Bank al jaren actief in het beheren van gelden van bedrijven en instellingen.

 

Wat is de ethiekscore van LeasePlan Bank?

De ‘ethiekscore’ is van 12 banken bekend. Deze banken zijn geselecteerd door de Eerlijke Bankwijzer op basis van hun marktaandeel op de Nederlandse markt voor spaar- en betaalrekeningen.  LeasePlan Bank valt hier niet onder.  

 

 

Spaarproducten LeasePlan Bank

LeasePlan Bank is een grote leasemaatschappij die niet alleen auto’s maar ook machines en dergelijke in lease uitgeeft aan bedrijven.  Sinds februari 2010, biedt LeasePlan Bank  internet spaarproducten voor particulieren, bedrijven en instellingen en opereert onder de naam LeasePlan Bank.  

De spaarrekeningen en deposito’s die LeasePlan Bank nu aanbiedt, vallen allemaal onder dit garantiestelsel.  

Op dit moment kunt u bij LeasePlan Bank kiezen voor de internetspaarrekening en termijndeposito’s met diverse looptijden. Op onze bankwijzer treft u een spaarrente overzicht van alle spaarproducten van LeasePlan Bank.

 

Termijndeposito’s LeasePlan Bank

Naast de internetspaarrekening is het mogelijk om het spaargeld voor langere tijd vast te zetten via termijndeposito’s: 3, 6 en 9 maanden vast, alsook 1, 2, 3, 4, en 5 jaar vast.

 

Internetsparen LeasePlan Bank

De internetspaarrekening van LeasePlan Bank is een voor de Nederlandse markt vernieuwend product. LeasePlan Bank biedt namelijk op haar spaarrekening een aantrekkelijke en transparante rente, die automatisch de marktrente volgt. Dit tarief is opgebouwd uit het zogenoemde Euribor tarief – de rente waartegen financiële instellingen binnen de Europese Unie elkaar geld lenen – verhoogd met een opslag. Voor 2010 bedraagt deze opslag 2,10%. Maandelijks wordt de rente op bijgesteld op basis van 1-maands Euribor.

 Andere belangrijke kenmerken van de LeasePlan Bank internetspaarrekening zijn dat de rente maandelijks wordt bijgeschreven en dat het spaargeld vrij opneembaar is zonder dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht.

 

Vergelijk hier de spaarbanken met de hoogste rente