betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Verbeter de wereld, begin bij uw bank!

HoogsteRente.nl, april 2010.

Verbeter de wereld, begin bij uw bank!

Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben zijn de kampioenen van de toekomst.

Deze  maand publiceerde ING Commercial Banking het rapport ‘The Third Industrial Revolution’, dat betoogt dat bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben de kampioenen van de toekomst zijn.

 

Duurzaamheid wordt mainstream

Duurzaamheid wordt mainstream en bedrijven kunnen er niet meer omheen, al is het alleen maar uit kostenoverwegingen, zo stellen de onderzoekers, ING analisten Marco Gulpers en Gerard Rijk. Conclusies die op een aansluitend congres werden onderschreven door topmensen van grote bedrijven als Ahold, AkzoNobel, CSM, Heineken, Philips, Nutreco en Unilever.

In 2050 zal het merendeel van de consumenten voor duurzaam geproduceerde goederen gaan. De omslag zal al de komende 10 jaar plaatsvinden. En of beleggers daar maar rekening mee willen houden! Goede zaken brengen gewoon meer op dan slechte. Dat is ook de conclusie van Ethisphere Institute, een Amerikaanse denktank die elk jaar een lijst opstelt met de 100 meest ethische bedrijven ter wereld (met 100 werknemers en meer dan 50 miljoen omzet).

Het instituut stelt dat ethische ondernemingen hun aandeelhouders meer opleveren dan het gemiddelde bedrijfsleven. (Bron: Q: blog over financiële dienstverlening en de toekomst). Lees meer.

Ethisch sparen heeft de toekomst

Dat de  duurzaamheidtrend doorzet blijkt ook uit recent uitgevoerd onderzoek door HoogsteRente.nl. 87% van de 1000 respondenten gaf aan het belangrijk te vinden dat hun beleggingen voor een goede zaak worden gebruikt. Geen wapens, geen pijpleidingen die het milieu schade toebrengen.

 

Ethiek en hoogste rente

Ook spaarders worden kritischer en willen weten of hun spaargeld veilig en verantwoord wordt geïnvesteerd. HoogsteRente.nl doet dit door u  zo volledig mogelijke spaarinformatie te verstrekken, zodat u beter geïnformeerd uw bank en spaarproduct kunt kiezen. Dat ethiek en een hoge rente prima samen kan blijkt uit een recent uitgevoerd onderzoek ‘hoogste rente jeugd- kindsparen’ door HoogsteRente.nl.

Kortom, HoogsteRente.nl staat voor bewust de hoogste rente en maximaal spaarrendement, voor u zelf en voor een betere wereld!

 Vergelijk hier de spaarproducten van diverse banken op basis van rente en ethiek