betere rente EN betere wereld? Ontdek de optimale combinatie op HoogsteRente.nl

Wat kost uw betaalrekening?

Wat kost uw betaalrekening?

Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van SNS Bank blijkt dat 70% het niet meer dan normaal zou vinden dat een bank rente vergoedt over het positieve saldo dat iemand op zijn betaalrekening heeft.

Helaas vinden banken dit minder normaal en vergoeden geen rente,  hoe hoog je saldo ook is.  Anders is het wanneer je debet staat. In dat geval betaal je een toren hoge rente, die de banken jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s winst opleveren.  Hierboven op komen de kosten die de banken in rekening brengen voor het gebruik van de betaalrekening. Kortom, de betaalrekening kan u veel geld kosten!  Maar gelukkig is er wat tegen te doen.

Rente op uw betaalrekening

Hieronder geven wij u een overzicht van banken die u wel rente vergoeden op uw betaalrekening bij een positief saldo.

 1. ASN Bank betaalrekening (1%) , kosten 18 EUR p/jr.:  Meer informatie- aanvragen
 2. Friesland Bank betaalrekening* (2,9%), kosten 33 EUR p/jr: Meer informatie-aanvragen
 3. SNS Bank betaalrekening (1,25%, vanaf 5.000 EUR), kosten 30 EUR p/jr.: Meer informatie

* Minimum inleg Friesland Bank 25.000 EUR

.

Vergelijkingsoverzicht betaalrekeningen

Beste betaalrekeningen

Op basis van ons onderzoek zetten we hieronder de beste betaalrekeningen voor u op een rijtje;

 1. ASN Bankrekening (1%),
  Beste betaalrekening, scoort op vrijwel alle voorwaarden het beste.
 2. Friesland bank Betaalrekening (2,9%)
  Goede keus voor spaarders met een saldo van min. 25.000 EUR.  Rekening geschikt voor betalen en sparen, zonder gedoe van geld naar spaarrekening over te boeken of andersom.

  *SNS Bank Betaal Rekening niet genoemd omdat de creditrente alleen wordt vergoed bij een saldo vanaf 5.000 EUR. Bij dergelijke saldo’s is bent u beter af door uw geld op een spaarrekening te parkeren.

Kosten betaalrekening

Hieronder zetten we de belangrijkste conclusies nader voor u op een rijtje.

Rood staan

Juist de exorbitant hoge debetrente kan u jaarlijks ongemerkt veel geld kosten kosten. Ondanks de grote verschillen is deze rente bij alle banken hoog te noemen. Rood staan op de betaalrekening mag dan wel de simpelste vorm van geld lenen zijn maar ook de duurste!  Banken laten u graag (ongemerkt) rood staan dat levert de banken jaarlijks vele honderden miljoenen extra winst op.

Wanneer u regelmatig rood staat bent u het beste af bij de SNS Bank gevolgd door de ASN Bank. De voorwaarden van de ASN Bank zijn echter gunstiger.

Jaarlijkse kosten betaalrekening

Naast de hoogte van de debetrentes zijn de jaarlijks terugkerende kosten van uw betaalpakket van belang. Zoals blijkt uit ons overzicht, zijn er grote verschillen.  Bij de ASN Bank bent u wederom het voordeligste uit en bij  ABN AMRO het slechtste en bovendien ook nog eens met ongunstige voorwaarden. Zo bedragen de gemiddelde kosten bij een geldopname in het buitenland (250 EUR) 8,13 EUR, terwijl u met 2,25 EUR het voordeligst uit bent bij de ASN Bank.

ASN betaalrekening beste keus

Wanneer u regelmatig rood staat bent u het beste af bij de SNS Bank gevolgd door de ASN Bank. De voorwaarden van de ASN Bank zijn echter gunstiger.

Zo werkt SNS met een koersopslag van 1,2% bij geldopnames in het buitenland en de ASN Bank rekent als enige bank geen koersopslag. Ook als het gaat om de jaarlijkse kosten die de bank in rekening brengt voor het aanhouden van uw betaalrekening zijn bij de ASN bank het gunstigst.  Bovendien bankiert bij een duurzame bank.